Elazığ Belediyesi Çevre Haftası Etkinlikleri Kapsamında Başarılı Olan Öğrenciler Ödüllendirildi

Elazığ Belediyesi, "Sıfır Atık İçin Okullar Yarışıyor" kampanyasıyla start alan "5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası" etkinlikleri kapsamında, başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi.

Yarışma kapsamında il genelinde okullarını temsil ederek başarı elde eden çocuklara, belediye ekiplerinin özenle hazırladığı çeşitli hediyelerin yanı sıra bir de teknik gezi düzenlendi.

Gezi kapsamında çocuklara atıkların nasıl değerlendirildiği ve doğal kaynakların nasıl korunduğunu daha somut göstermek üzere Elazığ Belediyesi 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi gezdirildi.

Elazığ Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından organize edilen gezide, çevre kirliliğinin ve kaynak israfının önlenmesi, atıkların geri dönüşüme kazandırılarak çöp olmaktan nasıl kurtarıldığı, ev ve iş yerlerimizde ambalaj atıklarının organik atıklardan neden ayrı biriktirilmesi gerektiği, belediye ekipleri tarafından çocuklara detaylıca anlatıldı.

AHMET VE İFAKAT GÜLAÇTI İLKOKULU’NA ZİYARET

5 Haziran Pazartesi günü başlayan Çevre Haftası etkinliklerinin son ayağında ise Ahmet ve İfakat Gülaçtı İlkokulu’ndaki miniklerle bir araya gelinerek çevre temizliği noktasında bilinç oluşturulmaya devam edildi.

Elazığ Belediyesi’nin çevreci maskotları Yağmur ve İklim ile birlikte keyifli vakit geçiren miniklere, belediye ekiplerinin hazırladığı spor top seti, tohumlu kalem, bedminton seti, satranç, geri dönüştürülebilir çanta, çevre temizliği ve sıfır atık konusunda eğitici kaynaklar, broşürler, boyama kitapları ve sürpriz hediyeler dağıtıldı.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR

Hafta boyunca vatandaşların da yoğun katılımı ile kutlanan ve doğal kaynakların korunmasına, çevrenin ve doğanın temiz tutulmasına, çocukların bilinçlendirilmesine ve israfının önlenmesine katkı sunan etkinliklere, duyarlı vatandaşlarımızdan da destek ve teşekkür geldi.

Özellikle çocuklarda emanet bilincinin oluşturulması ve doğanın miras değil emanet olduğu vurgusunun öne çıkartılmasına katkı sunan etkinliklerin vatandaşla buluşturulduğunu ifade eden öğretmen ve aileler, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ve belediye ekiplerine teşekkür ettiler.