ELAZIĞ BELEDİYESİ ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Elazığ Belediyesi, 5-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan "Çevre Koruma Haftası" kapsamında kutlama etkinliklerine devam ediyor.

ELAZIĞ BELEDİYESİ ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

ÖZEL ÇOCUKLARLA ÖZEL ETKİNLİK
Bu kapsamda Elazığ Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, doğayı korumak, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek ve vatandaşlarda çevre bilinci oluşturmak üzere Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki özel eğitimli çocuklar ile İzzetpaşa Altınyunus Kız Öğrenci Yurdu'nda ikamet eden depremzede vatandaşlarımızı ziyaret ettiler.
İlk olarak Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki çocuklarla bir arayan gelen ekipler, onlara geri dönüşümün ne olduğu konusunda uzman eğitimciler eşliğinde bilgilendirmelerde bulundu. Elazığ Belediyesi’nin çevreci maskotları "Yağmur" ve "İklim" ile keyifli vakitler geçiren çocuklara daha sonra belediye ekipleri tarafından özenle hazırlanan hediyeler dağıtıldı.
DEPREMZEDELERDEN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR
Kampanya dâhilinde belirtilen okulların yanı sıra İzzetpaşa Altınyunus Kız Öğrenci Yurdu'nda ikamet eden depremzede vatandaşlarımız ile bir araya gelen ekipler çevre temizliği konusunda bilgilendirmelerde bulundular.
Özellikle depremzede çocukları eğlendirmek için "Yağmur" ve "İklim" ile birlikte eğitici faaliyetler gerçekleştiren ekipler, hazırladıkları spor top seti, tohumlu kalem, bedminton seti, satranç, geri dönüştürülebilir çanta, çevre temizliği ve sıfır atık konusunda eğitici kaynaklar, broşürler, boyama kitapları ve sürpriz hediyeleri çocuklara dağıttılar. Çocuklarının keyifli vakit geçirdiğini gören ailelerde Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.
ETKİNLİKLER 7 HAZİRAN’DA DA DEVAM EDECEK
Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden Çevre Koruma Haftası'na ilişkin yapılan açıklamada;
“Daha yaşanabilir bir dünya için toplumsal duyarlılığı artırmayı hedefleyen ekiplerimiz, 7 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilecek etkinliklerin son gününde ilk olarak Mehmet ve İfakat Gülaçtı İlkokulu’nu ziyaret edecekler, daha sonra da kampanya dâhilinde başarı sağlamış öğrencilerle birlikte Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne teknik bir gezi düzenleyerek programlarını sonlandıracaklar. Çevre hassasiyetini artırmaya ve çocuklarda doğa sevgisi oluşturmaya yönelik gerçekleştirdiğimiz etkinliklere tüm halkımız davetlidir.” denildi.