Elazığ Belediyesi ‘Çevre Haftası Etkinlikleri’ Başladı

Elazığ Belediyesi, doğayı korumak, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek ve vatandaşlarda çevre bilinci oluşturmak üzere 5-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan ‘Çevre Koruma Haftası’ etkinliklerine başladı.

Elazığ Belediyesi 'Çevre Haftası Etkinlikleri' Başladı

‘Sıfır Atık İçin Okullar Yarışıyor’ kampanyasıyla start alan etkinliklerin ilk gününde, Vali Tevfik Gür Ortaokulu, Şehit Nadir İpek Ortaokulu, İhsan Tangülü Ortaokulu ile Kıbrıs Şehitleri İlkokulu ziyaret edilerek öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelindi.

İlk olarak Vali Tevfik Gür Ortaokulu’nu ziyaret eden Elazığ Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Zuhal Ekmen, Okul Müdürü Selçuk Aydoğan ile birlikte çocukların çevre haftası ve geri dönüşümün önemi noktasında bilinçlendirilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundular. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve belediye ekiplerine teşekkür eden Okul Müdürü Selçuk Aydoğan, farkındalık oluşturması adına önemli bir etkinliğin gerçekleştirildiğini ve öğrencilerin de mutlu olduğunu kaydetti.

ÇOCUKLAR “YAĞMUR VE İKLİM” İLE HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Kampanya dâhilinde belirtilen okullarda öğrencilerin çevre haftasına olan duyarlılığını ve merakını artırmak üzere Elazığ Belediyesi’nin tescilli maskotları ‘Yağmur’ ve ‘İklim’ özellikle minikler için düzenlenen etkinlikler ile onların hem bilinçlenmesine hem de kaliteli zaman geçirmesine katkı sundu, onlarla oyunlar oynadı.

Maskotlar eşliğinde keyifli dakikalar geçiren çocuklara, belediye ekiplerinin özenle hazırladığı spor top seti, tohumlu kalem, bedminton seti, satranç, geri dönüştürülebilir çanta, çevre temizliği ve sıfır atık konusunda eğitici kaynaklar, broşürler, boyama kitapları ve sürpriz hediyeler dağıtıldı.

ETKİNLİKLER 6 ve 7 HAZİRAN’DA DA DEVAM EDECEK

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden çevre koruma haftasına ilişkin yapılan açıklamada;

“Sağlıklı ve temiz bir doğa için toplumun tüm kesimlerinde duyarlılığın oluşması adına başlattığımız etkinliklerimiz, 6 Haziran Salı ve 7 Haziran Çarşamba günü de devam edecek. Kampanya dâhilinde 6 Haziran Salı günü Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki özel eğitimli çocuklarımız ve İzzetpaşa Altınyunus Kız Öğrenci Yurdunda ikamet eden depremzede vatandaşlarımız ile bir araya gelerek çevre konusunda bilgilendirmelerimizi yapacağız ve hemen ardından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hediye dağıtımı gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı bu duyarlılığa ortak olmaya ve etkinliklere katılmaya davet ediyoruz.” denildi.