Şehit Fethi Sekin Külliyesi Açılışı Gerçekleştirildi

İzmir Adliyesi’ne yönelik 2017 yılında teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıyı önleyerek yazdığı kahramanlık destanıyla ismi tüm Türkiye’nin kalbine kazınan Şehit Fethi Sekin anısına Elazığ Belediyesi tarafından Baskil ilçesi Doğancık köyünde inşa edilen Şehit Fethi Sekin Külliyesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Şehit Fethi Sekin Külliyesi Açılışı Gerçekleştirildi

Şehadetinin 5. yıl dönümünde gerçekleştirilen Şehit Fethi Sekin Külliyesi’nin açılış törenine; Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, protokol üyeleri, şehit yakınları, siyasi parti ve STK temsilcileri, meslek arkadaşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

VALİ TORAMAN: “BÜTÜN KOLLUK PERSONELİNE ÇOK BÜYÜK DERS VERİP ÖRNEK TEŞKİL ETTİ”

Açılış töreninde konuşan Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, "Elazığ bizim milli ve manevi değerlerimizin kaynak şehirlerinden bir tanesidir. Bu değerler burada çok kuvvetli bir şekilde yaşatılıyor ve aktarılıyor. Şehit polis memuru Fethi Sekin de bu manevi iklimde yetişmiş bir kahraman olarak kendisine öğretilen ve anlatılan değerleri yerine getirerek onlara sahip çıkarak şehadet mertebesine ulaşmıştır. Allah kendisinden razı olsun. Biz inancımız gereği şehitlerimizin ölmediğine ve Peygamber Efendimize komşu olduklarına inanıyoruz. İnşallah bütün şehitlerimiz bizlere de şefaatleriyle destek olacaklar. Fethi Sekin'in şehadetinin bir başka özelliği de bütün kolluk kollarına mesleğe girerken vazifeli olun olmayın, görev mıntıkanız olsun olmasın vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit eden bir suçla karşılaştığınızda ona müdahaleye yetkilisiniz. Fethi Sekin de bu emir doğrultusunda teşkilatın bu geleneğini doğrultusunda karşılaştığı hadiseye müdahale ederek bütün kolluk personeline çok büyük ders verip örnek teşkil etti.” dedi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “BU TOPRAKLAR VATANI İÇİN CANINI SEVE SEVE FEDA EDEN KAHRAMANLARLA DOLUDUR”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğuruna can veren olursa vatandır. Bir toprak parçasını sıradanlıktan kurtarıp onu vatana dönüştüren en önemli unsur onun için bedel ödemektir. Bu bedellerin en yücesi, kutsanmışı vatan için canın feda edilmesidir. Bu topraklar yüzyıllar boyunca vatanı, bayrağı, milleti için canını seve seve feda eden kahramanlarla doludur. Büyük Türk milleti yüzyıllar boyunca üç kıtadaki hakimiyeti ile tüm dünyaya nam salmıştır. 1900’lü yıllardan itibaren de var olma mücadelesini vermiştir. 1900’lü yıllardan itibaren 7 düvele karşı vermiş olduğumuz bu kahramanlık destanını ile kanımızla canımızla erkeğiyle kadınıyla çocuğuyla kurtuluş savaşımızı yapmışız istiklalimizi kazanmışız bu savaştan anlımızın akıyla çıkmışız. Büyük Türk yurdunun mütemmim bir cüzü olan Elazığ’ımız da kahramanlarla doludur. Bunlardan bir tanesi de Şehit Fethi Sekin’dir. Bundan 5 yıl önce İzmir Adliyesi’ni kana bulamak isteyen, masum canlara kıymak isteyen hain terör örgütü mensuplarına karşı tepelerine şahince inen kahraman Fethi Sekin’imiz çocuklarını, eşini, ailesini düşünmeden masum canlara bir şey olmasın diye gözünü kırpmadan ölümsüzlük şerbetini içmiştir. Rabbimize yürümüştür. Bizlere düşen en önemli sorumluluk bu kahramanlarımızın ismini unutmamak ve unutturmamaktır. Bu doğrultuda Baskil’imizin Doğancık köyü’nde şehidimiz adına yapmış olduğumuz bünyesinde; konferans salonunun, kütüphanesinin, eğitim atölyelerinin, mescitlerinin olduğu bu külliyede inşallah gençlerimiz faaliyetlerini yürütecekler, şehidimize dualar okuyacaklar ve isminin gelecek nesillere taşınmasında katkı sağlayacaklar. Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum. Ayeti kelimede “Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz bilakis onlar diridirler sizler bilemezsiniz.” buyuruluyor.  Evet, şehitlerimiz bedenen yanımızda değillerdir. Onlar yüce makamın kıymetli misafiridir. Rabbimizin övgüsüne mazhar olmuşlardır. Rabbim şehidimize rahmetiyle muamele etsin, şahadetini kabul etsin.” dedi.

KAYMAKAM YILMAZ: “TÜM ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINI YAŞATMAK ADINA GAYRET EDECEĞİZ”

Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz yaptığı konuşmada külliyenin aktif şekilde kullanılacağını dile getirerek, “Bu ülkenin nice kahramanları, nice yiğit insanları vardır. Baskilli Kahraman Şehit Polis Fethi Sekin de onlardan biri olarak ülkemizin ve milletimizin selameti için gözünü kırpmadan kurşuna yürümüş ve yüce bir makama, şehadet makamına erişmiştir. Bize bu vatanın evlatlarını unutmayacağız ve de unutturmayacağız. Fethi Sekin’i şehadetinin 5. yılında da her sene olduğu gibi bu güzide programla yâd ediyoruz. Bu vesileyle kahraman Şehit Polis Fethi Sekin’i rahmetle anıyorum. Bu sene ayrıca ilçemizde, kahraman Şehit Polis Fethi Sekin’in doğup büyüdüğü topraklarda Elazığ Belediyesi tarafından onun adına yapılan külliyenin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Ben külliyeyi ilçemize kazandıran başta Elazığ Belediye Başkanımız olmak üzere külliyenin yapımında emeği geçen, emeklerini ortaya koyan kurumlarımızda çalışan personellerimize ve herkese şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bizlerde ilçenin evladı olarak külliyemizi her zaman aktif bir şekilde kullanıp hem Şehidimiz Fethi Sekin’nin hem de tüm şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak adına gayret edeceğiz.” dedi.

Kurdele kesimiyle gerçekleştirilen açılışın ardından Şehit Fethi Sekin anısına Külliyenin konferans salonunda Mevlidi-i Şerif okundu.

ŞEHİT FETHİ SEKİN KÜLLİYESİ’NİN İÇERİSİNDE NELER VAR?

Toplam 2 bin 500 metrekare alan üzerinde 800 metrekare kullanım alanına sahip külliye bünyesinde toplantı, konferans, sergi salonları, 4 adet atölye, mesleki eğitim ve beceri kurslarının da yer alacağı külliyede, Şehit Fethi Sekin’e ait özel eşyaların, resmi görev kıyafetlerinin ve kendisini daha yakından tanıtacak materyaller yer alıyor.