Şehit Fethi Sekin Külliye ihalesi gerçekleştirildi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Şehit Fethi Sekin Külliyesi inşasının tamamlanmasına ilişkin ihalenin Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini ve çalışmaların 2020 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Şehit Fethi Sekin Külliye ihalesi gerçekleştirildi

Yazdığı kahramanlık destanıyla ismi tüm Türkiye’nin kalbine kazınan Şehit Fethi Sekin anısına Baskil ilçesinde yapımına başlanan ancak tamamlanamayan Şehit Fethi Sekin Külliyesi inşasının tamamlanmasına yönelik ihale, Elazığ Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından çalışmalara başlanacak. Toplam 942 m2 inşaat alanına sahip külliye bünyesinde toplantı salonu, sergi salonu, 4 adet atölye, bay-bayan lavaboları yer alıyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yaptığı açıklamada İzmir Adliyesi önünde 2017 yılında PKK'lı teröristlerin adliyeye yönelik saldırısını kahramanca mücadelesiyle önleyerek şehit olan polis memuru Fethi Sekin adına memleketi Elazığ'ın Baskil ilçesinde yapımına başlanan ancak yarım kalan külliye inşa çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanacağını söyledi.

Elazığ’ın değerleriyle güçlü bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Şerifoğulları, “Kahraman şehidimiz Fethi Sekin yazdığı kahramanlık destanıyla, vatan-millet sevdasının simge isimlerinden birisidir.  Vatan, millet, bayrak sevdasını gelecek nesillere öğütleyeceğimiz bir değer olan Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in ismini yaşatmak adına her çalışmanın öncüsü olacağız. Zira Fethi Sekin gibi kahramanlarımızın asil kanlarıyla yoğrulan bu kutlu vatanın evlatları olarak her daim onlara minnettar olacağız.  Kahraman şehidimizin anısını yaşatmaya katkı sağlamaktan büyük onur duyuyor, şehidimiz Fethi Sekin’i bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından çalışmalara başlayarak külliye inşasını 2020 yılı içerisinde tamamlayacağız.” dedi.