Akıllı Kent Uygulamaları
Akıllı Kent Uygulamaları etkinliği.

Akıllı Kent Uygulamaları

Tür
Hedef Kitle
Genel
Yer-Mahalle
Başlama
03 Ekim 2022

Proje Hakkında

KENT BİLGİ SİSTEMLERİ HAYATA GEÇTİ

Şehir genelindeki altyapı ve üstyapı çalışmalarına ait verilerin dijital ortama aktarılmasını sağlayan Kent Bilgi Sistemi’ne ilişkin çalışmalar tamamlandı.  Kent Bilgi Sistemleri; şehre ait tüm verileri toplama, bilgisayar ortamında depolama, güncelleştirme, kontrol etme, analiz etme ve görüntüleme gibi işlemlerin gerçekleşmesine olanak sağlandı.

ONLİNE İMAR DURUM SİSTEMİ

Vatandaşlar şehirdeki tüm imar adalarına ait güncel bilgilere, cep telefonları ve bilgisayarlar üzerinden erişebilecekler.

3D DİJİTAL ŞEHİR SİSTEMİ

Akıllı kent uygulamalarıyla elde edilecek veriler, şehrin bütününde 3 boyutlu olarak takip edilebilinecek. Kent estetiğine önemli bir kazanım sağlayacak sistem kapsamında, şehrin herhangi bir noktasında inşa edilecek bir yapının bütün içindeki görüntüsü analiz edilebilir.

MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİ

CBS çalışmaları kapsamında mezarlık sınırları ve mezar yerleri koordinatlandırılarak sayısal veri haline getirilmesi sağlandı. CBS destekli sorgulanabilir akıllı haritalar üretildi.

ARŞİV BİLGİ SİSTEMİ

Belediye bünyesinde bugüne kadar evrak olarak arşivlenen belgeler, dijital ortama taşındı.

KENT REHBERİ (MOBİL UYGULAMALAR)

“Çağı Yakalayan Şehir” sloganıyla hem Elazığ, hem de belediyecilik hizmetleri akıllı telefonlar ile elimizin altında oldu.

Elazığ Belediyesi’ne ait mobil uygulamalar yeniden programlanarak belediye hizmetlerinden alışverişe, kültür sanat programlarından şehir haberlerine kadar her türlü bilginin yer alacağı, ödeme işlemlerinin kolaylıkla gerçekleştirilebilineceği akıllı telefon uygulamaları hayata geçirildi.

ARŞİV BİLGİ SİSTEMİ

Belediye bünyesinde bugüne kadar evrak olarak arşivlenen belgeler, dijital ortama taşındı.

NUMARATAJ BİLGİ SİSTEMİ

Numarataj Bilgi Sistemleri (NUBİS) ile belediye mücavir alan sınırları içerisinde bulunan meydan, bulvar, cadde, yol, sokaklar ile bunlara cephesi bulunan yapılara adres tespiti yapılarak herhangi bir arsa parçası veya binanın coğrafi konumunu ve işlev açısından tanımlanması sağlandı. Buna bağlı olarak Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) ile yapılacak entegrasyon ile mevcut plan, hâlihazır, uydu görüntüsü, parselasyon, katmanları hayata geçirildi.

DİJİTAL ENGELSİZ HARİTA

Kent Bilgi Sistemleri çalışması kapsamında; engelsiz şehir hedefiyle, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak, belediye hizmetlerinin herkes için ulaşılabilir olmasını sağlamak amacıyla şehre ait Dijital Engelsiz Harita oluşturuldu. Proje doğrultusunda, Elazığ Belediyesi sınırları kapsamında yapılacak taramayla, engelli bireylerin adresleri kayıt altına alınarak, ihtiyaç tespiti yapılacak ve nihai olarak engelli bireylere etkin engelsiz hizmet ulaşımı sağlandı.

 

Proje Görselleri

PAYLAŞ