Elazığ Belediyesi’nden Duyuru

Elazığ Belediyesi, Coğrafi Bilgi Sistemleri projesi kapsamında mahalle, sokak ve bina kapı numaralarının değişmesiyle yaşanan adres karışıklığına ilişkin açıklama yaptı.

Elazığ Belediyesi'nden Duyuru

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlimizde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra Numarataj Bilgi Sistemi'nde var olan yanlışlıkların vatandaşlarımıza ciddi bir sıkıntı çıkardığı tespit edilmiştir. Bu nedenle Elazığ Belediyemiz tarafından 2020 depreminin hemen sonrasında ilimizin mahalle sınırları, sokak tasarımları, numarataj bilgilerine dair sağlıklı veriler oluşturabilmek için bir çalışma başlatılmıştır. Söz konusu çalışmaların 2023 yılı mart ayı itibari ile bitirilmesi hedeflenmiştir. Ancak 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı şehrimizde de bu depremden etkilenen binalarla ilgili veriler henüz tamamlanmadığından vatandaşlarımızın bir takım sıkıntılar yaşaması muhtemeldir. Bu konuda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve AFAD Başkanlığımız ile ortak çalışmalarımız devam etmekte olup hasar tespitinde numaraları hatalı binaların verileri hızlı bir şekilde düzeltilmektedir. Ancak bu verilerin düzeltilme işlemlerinin yaklaşık bir hafta içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. Adres karışıklığı veya hasar durumu konusunda belirsizlik yaşayan vatandaşların Elazığ Belediyesi'ne müracaat etmeleri hususunu kamuoyunun bilgilerine sunarız.” denildi.