Elazığ Belediyesi Artık Yemekleri Sahipsiz Hayvanlara Ulaştırıyor

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hem israfın önüne geçmek hem de sokak hayvanlarına üretim ve tedarik zinciri oluşturmak için çalışma yaptı.

Elazığ Belediyesi Artık Yemekleri Sahipsiz Hayvanlara Ulaştırıyor

Bu kapsamda Belediyeye bağlı ekipler, "Geleceğini Düşün, İsraf Etme" sloganıyla şehrin muhtelif noktalarına ilk etapta 60 artık yemek ve bayat ekmek kutusu yerleştirdi.
Artık yemek ve bayat ekmekleri düzenli bir şekilde her gün alan belediye personelleri, bunları Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüp gerekli ayrıştırmayı yaparak hayvanların yiyebileceği hale getiriyor.
Ekipler, öncelikle barınakta bakılan 350'ye yakın kedi ve köpeğin yeme ihtiyacını karşılayıp kalan yemekleri de kentin farklı noktalarında bakımını yaptıkları hayvanlar için bırakıyor.
ARSLANTAŞ: “PERSONELİMİZ HER GÜN KUTULARA ATILAN YEMEKLERİ TOPLUYOR”
Yaptıkları projeden dolayı vatandaşlardan olumlu dönüşler aldıklarını belirten Veteriner İşleri Müdürü Fetih Arslantaş projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Artık yemek ve bayat ekmek kutularını 1,5 metre uzunlukta, 60 santimetre genişliğinde tasarladık. Kutunun içerisinde 2 kova bulunuyor, görevli personelimiz her gün kutulara atılan yemekleri topluyor. Bu kutuların temizliğini her gün yapıyoruz. Kutunun içinde havalandırma delikleri de bulunuyor. Bu delikler koku olmasını engelleyecek. Burada alınan artık yemekler ve bayat ekmekler, geçici bakımevine götürülüyor. Ayrıştırma işlemleri gerçekleştirildikten sonra yemekler barınağımızdaki hayvanlara veriliyor. Fazla kalan yemekler de kentin farklı noktalarında bakımını yaptığımız sokak hayvanları için bırakılıyor. Bu projenin iki amacı var. Elde ettiğimiz artık yemekler sokak hayvanlarına yemek oluyor ve israfın önüne geçiyoruz. Birleşmiş Milletler'in yayınlamış olduğu rapora göre ülkemiz gıda israfında üçüncü sırada yer alıyor. Bu proje ile israfın önüne geçmeye katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Bu projemizde vatandaşlarımızdan olumlu dönüşler alıyoruz. Talep ettikleri zaman istedikleri yerlere de kutuları yerleştiriyoruz." dedi.