Bakırcılar Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe Yenileme Çalışmalarına İlişkin İhale Gerçekleştirildi

Elazığ Belediyesi’nin, Ticaret Doğduğu Sokaklara Geri Dönüyor projesi kapsamında başlattığı çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Tarihi Bakırcılar Çarşısı, sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmalarıyla yeniden düzenlenecek.

30 Aralık 2021 tarihinde İLBANK A.Ş.nin gerçekleştirdiği ihale kapsamında şehir ekonomisi açısından önemli bir yere sahip tarihi çarşıda dükkânların tabelaları değişip bina cepheleri yeniden boyanacak, ahşap cepheler yeniden dizayn edilecek, sokak aydınlatmaları ve kaldırımlar ortamın muhtevasına yakışacak şekilde yeniden düzenlenecek.
BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “BAKIRCILAR ÇARŞISI YEPYENİ BİR GÖRÜNÜME BÜRÜNECEK”
Şehrin tarih, kültür ve turizmi açısından önemli bir değer olan tarihi Bakırcılar Çarşısı’nı yapacakları çalışmalar ile yeniden canlandıracaklarını kaydeden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, projenin yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ve yakın zamanda Bakırcılar Çarşısı’nın yeni görünümüyle hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti. Projenin ilk ayağında Kapalı Çarşı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenleme çalışmaları başlattıklarını kaydeden Başkan Şerifoğulları, özellikle Kapalı Çarşı’da 116 adet dükkânın belirlendiği üzere tek tip giydirildiği ve tabelalarının da tarihin ruhuna uygun şekilde yeniden dizayn edildiğini belirtti. Aynı işlemlerin projenin devamı olan Bakırcılar Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe Yenileme çalışmalarında da gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Şerifoğulları yapılacak düzenlemelerin kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtti.
Tarihi çarşının Elazığ için önemli bir tanıtım ve marka değeri taşıdığını vurgulayan Başkan Şerifoğulları, “Tarihi dokuya önem veren bir anlayış ile hareket ederek bakırcılık sanatının icra edildiği bu çarşımızı otantik görünümünü bozmadan yeniden inşa edeceğiz. Yapılacak çalışmalar Saray Cami Meydanı’na kadar devam edecek. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz esnaf buluşmalarımızda bu konuyu her yönüyle istişare ederek konunun asıl muhatabı vatandaşlarımızla da görüşüp kendilerine ilettik. Yapılacak çalışmaların ilimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.