“7'den 70'e Bilişim Teknolojileri Eğitim Kursu” Başlıyor

7'den 70'e Bilişim Teknolojileri Eğitim Kursu, EBEGEM bünyesinde 16 Ağustos Pazartesi günü başlıyor.

'7'den 70'e Bilişim Teknolojileri Eğitim Kursu' Başlıyor

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM), bünyesinde açtığı farklı kurslarla vatandaşların gelişimlerine ve geleceklerine katkı sağlamaya devam ediyor.

16 Ağustos Pazartesi günü EBEGEM bünyesinde açılacak olan “7'den 70'e Bilişim Teknolojileri Eğitim Kursu”, sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 grup şeklinde eğitimlerini sürdürecek. Kursun sonunda ise kursiyerlere katılım belgesi takdim edilecek.

Kursa katılmak isteyen vatandaşların 2 - 13 Ağustos tarihleri arasında Kültür Mahallesi Şehit İdris Doğan Caddesi No: 18/4 ‘te bulunan EBEGEM’e şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

AMAÇ TEKNOLOJİYİ DOĞRU VE ETKİN KULLANMAYA YÖNLENDİRMEK

Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada;

“Çocuklarımızın interneti ve hazır yazılımları, yaratıcılıklarını kullanmadan tüketmelerini önleyerek onlara erken yaşlarda bu yazılım teknolojilerinin alt yapısını, çalışma ve uygulama prensiplerini öğretmek amaçlanmaktadır. 7 – 14 yaş arası tüm çocukların, teknolojik sistemlerin altyapısını kullanmayı öğrenmeleri ve ileride bu teknolojileri daha hızlı kullanmalarını sağlamak hedeflenmektedir.

Aynı zamanda 65 yaş üstü vatandaşlarımızı da tekrar sosyal hayatın içine çekmeyi amaçladığımız bu proje ile bir anlamda onları çağın getirmiş olduğu teknolojik gelişmelerle eşdeğer ölçüde eğitmeyi planlıyoruz. Bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde olduğumuz şu günlerde, bizler için ayrı bir değeri olan büyüklerimizin de çağı yakalayabilmesini hedefliyoruz.” denildi.