2. DEDE KORKUT ULUSLARARASI HİKÂYE YAZMA YARIŞMASINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

Elazığ Belediyesi tarafından, 2. Dede Korkut Uluslararası Hikâye Yarışması’na ilişkin sonuç değerlendirme sürecinin Korona virüs (KOVİD-19) salgınıyla mücadele tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirilemediği belirtilerek, sonuçların 2020 yılı içerisinde duyurulacağı açıklandı.

2. DEDE KORKUT ULUSLARARASI HİKÂYE YAZMA YARIŞMASINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi tarafından hikâye yazma geleneğini teşvik etmek ve yeni nesillerin yazma eylemiyle daha yakın bir bağ kurmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 2. Dede Korkut Uluslararası Hikâye Yarışması’na yetişkin kategorisinde 139, ortaokul ve lise öğrencileri kategorisinde ise 18 başvuru gerçekleştirildi.

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yarışma başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından Korona virüs (KOVİD-19) salgınıyla mücadele tedbirleri çerçevesinde seçici jüri üyelerinin değerlendirme toplantısını yapamadığı belirtilerek, yarışmanın koşullar çerçevesinde 2020 yılı içerisinde sonuçlandırılacağı kaydedildi.