Türkiye'nin İlk Bebek Dostu Belediyesi

01 Kasım 2018 Perşembe 16:43 Türkiye'nin İlk Bebek Dostu Belediyesi Sosyal projeleriyle Türkiye'de adından söz ettiren Elâzığ Belediyesi, bir ilke daha imza atıyor

İl Sağlık Müdürlüğü, anne sütünün önemi konusunda personele verilen eğitim ve belediye binasında oluşturulan "Bebek Bakım ve Emzirme Odası" dolayısıyla Elazığ Belediyesine "Bebek Dostu Belediye" belgesi veriyor.

Kadınlara gençlere ve çocuklara yönelik pozitif ayrımcılık sağlayan pek çok projeyi hayata geçiren Elazığ Belediyesi, anne ve bebek sağlığına destek olmak amacıyla 'Bebek Dostu Belediye Projesi' tanıtım toplantısını 2 Kasım Cuma günü 14.30'da Kültür Park Mamurat’ül Aziz Salonu’nda gerçekleştirecek.

ÜLKEDE BİR İLK

Anne sütü ve emzirme konularına dikkat çekmek için Türkiye’de bir ilke imza atan Elazığ Belediyesi yapılan bu çalışmalar ve eğitimlerin yanında yaptıkları sosyal aktivitelerle bölge halkının anne sütü ve emzirme konularında bilinçlendirilmesini sağlayacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Belediyesi olarak sosyal projelerle toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti. Başkan Yanılmaz, “Elazığ Belediyesi daha önce gerçekleştirdiği birçok proje ile Türkiye’de adından söz ettirdi. Şimdi ise bu projelere bir yenisini ekliyoruz. 'Bebek Dostu Belediye Projesi' tanıtım toplantısını 2 Kasım 14.30'da Kültür Park Mamurat’ül Aziz Salonu’nda gerçekleştireceğiz. Toplantımızda bir sunum yaparak, Bebek Dostu Belediye projemizle ilgili ayrıntılı bilgiler sunacağız” dedi.

Hizmet Kategorisi Eğitim Hizmetleriİlgili Müdürlük Yazı İşleri Müdürlüğü