Hafız Osman Öge’yi Anmak Önemli Görevlerimizdendir

12 Ekim 2018 Cuma 17:01 Hafız Osman Öge’yi Anmak Önemli Görevlerimizdendir Elazığ Yaran-ı Harput Derneği Başkanı Şadi Çarsancaklı ile beraberindeki heyet Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Elazığ Belediyesi, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Yaran-ı Harput Derneği işbirliğiyle Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek Hafız Osman Öge’yi anma konseri öncesi Elazığ Yaran-ı Harput Derneği üyeleri ve Hafız Osman Öge’nin yakınları Başkan Yanılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette bir açıklama yapan Hafız Osman Öge’nin yeğeni Kutman Öge, Her şehrin bir öne çıkma özelliğinin olduğunu ifade etti. Öge; “Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz biz kültürümüzle öne çıkacağız demişti ve çalışmaları hepimiz görüyoruz. Kendisine kültür adına yaptığı çalışmalar için çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı ziyaret edenler arasında bulunan Kültür Bakanlığı Ankara Devlet THM Korosu Sanatçısı ve Yazar Salih Turhan ise yapmış olduğu konuşmasında Elazığ Belediyesi’nin bu programın gerçekleşmesinde katkılarının oldukça fazla olduğunu ve bu imkanları kendilerine sağladıkları için Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür etti.

Ziyarette bir açıklama yapan Yaran-ı Harput Derneği Başkanı Şadi Çarsancaklı, Hafız Osman Öge projesinde Elazığ Belediyesi’nin önemli bir paydaş olduğunu, projeye önemli ölçüde destekleri olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü. “ Belediyemiz bu proje kapsamında Harput’ta bir parka da Hafız Osman Öge ismini verdi. Elazığ Belediyesi bizleri ağırladı. Bu hassasiyetiniz, gayretiniz, belediye açısından şehrimizin kültürü açısından hem akrabaları için hem de derneğimiz açısından büyük takdire şayan bir lütuftur. Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a çok teşekkür ediyorum.”

YANILMAZ; “BELEDİYEYİ BELEDİYE BAŞKANLIK MAKAMINDAN İDARE ETMEYECEĞİZ”

“Elazığ’ımıza hizmet etmiş, Elazığ kültürünün, musikisinin, gelişmesin de büyük desteği olmuş olan Hafız Osman Öge’yi anmanın gençlerimize tanıtmanın gelecek nesillere aktarmanın önde gelen görevlerinden biri olduğunu ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, şunları kaydetti. “Elazığ tarihi, kültürü, sanatı ile Harput beyefendisi ve hanımefendisi sıfatlarıyla çok özel yere sahip bir şehirdir. Biz bu özelliğimizi geçmişten koparmadan günümüzde yaşayarak geleceğe aktarmanın mücadelesini veriyoruz. Elâzığ tarihi boyunca hep örnek alınmış bir il ve sadece Türkiye'nin değil dünyanın birçok yerinde Elâzığlıyım dediğinizde size olumlu bir gözle 1-0 başlama imkanı sunuyor. Bizim atalarımız dedelerimiz bize böyle bir miras bırakmış. İyi ki onlar varmış, iyi ki bu şehir onların hamuruyla yoğrulmuş. Bizlere düşen bu büyük değerleri gençlerimize aktarılması bildirilmesidir. Biz Elâzığ’daki parkları ana bulvarları, caddeleri bu değerli sanatçılarımızın, büyüklerimizin ismi ile donatıyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, odalar, sendikalar bizim çözüm ortağımızdır. Biz birlikte yol yürüyeceğiz ve belediyeyi belediye başkanlık makamından idare etmeyeceğiz. Belediye’yi sivil toplum kuruluşlarımız vatandaşlarımız ile birlikte istişare ederek görüşlerini alarak idare edeceğiz. Elâzığ Belediyesi olarak Harput'ta bulunan parka ‘Hafız Osman Öge’ adını verdik. İnşallah 2019 yılı içerisinde yapımını tamamlayıp açılışına sizleri de davet edeceğim. Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

Hizmet Kategorisi Sosyal - Kültürel Hizmetlerİlgili Müdürlük Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüİlgili Etkinlik Hafız Osman Öge'yi Anma Programı