KURBAN BAĞIŞLARINIZ HAYIR ÇARŞISINA

10 Ağustos 2018 Cuma 15:22 KURBAN BAĞIŞLARINIZ HAYIR ÇARŞISINA Yılın 365 günü ihtiyaç sahibi vatandaşlar için umudun öteki adı olan Hayır Çarşısı, bu bayramda da yüzleri güldürmeye, bayramı bayram gibi yaşatmaya vesile olacak
Elazığ Belediyesi tarafından kurulduğu günden itibaren toplumsal yaşamda kardeşlik köprüleri kurarak, ihtiyaç sahibi vatandaşların A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını her ay düzenli olarak karşılayan Hayır Çarşısı, bayramda da kurban bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine destek sağlayacak. Bayramın bayram tadında yaşanması ve bayram sevincinin şehrin tamamını kucaklaması için başlatılan Hayır Çarşısı Kurban Bağış Kampanyası doğrultusunda, dileyen vatandaşlar kestikleri kurban etlerini bağışlayacaklar, dileyenler de kurbanlıklarını kesim için canlı bağışlayabilecekler.
Şehirde dayanışma ve kardeşliği güçlendirmeye vesile olan Hayır Çarşısına kurban eti ve küçükbaş kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşların 153 Beyaz Masa hattı ile irtibat sağlamaları halinde, ekipler tarafından bağışları toplanacak. Hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan kurban etleri hijyen koşulları çerçevesinde paketlenerek, daha önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Küçükbaş canlı kurban bağışında bulunan vatandaşların kurbanları uygun koşullarda kesilecek. Vatandaşlar kesilen kurbanlarının diledikleri miktarını Hayır Çarşısı’na bağışlayacaklar.
Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Veren el ile alan eli buluşturan Elazığ Belediyesi Hayır Çarşımız Kurban bayramında siz değerli hemşehrilerimizin bağışlarıyla şehirde bayram coşkusunun daha güçlü yaşanmasına vesile olacaktır. Vatandaşlarımız tarafından yapılacak her bağış son derece anlamlıdır. Yapılacak kurban bağışları, ekiplerimiz tarafından hassasiyetle ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırılacaktır” denildi.

Hizmet Kategorisi Sosyal - Kültürel Hizmetlerİlgili Müdürlük Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü