BELEDİYE BAYRAMA HAZIR

14 Haziran 2018 Perşembe 17:41 BELEDİYE BAYRAMA HAZIR Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, başta Elazığlılar olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlayarak, Elazığ Belediyesi tarafından bayram öncesi gerçekleştirilen düzenlemelere ilişki bilgi verdi. Başkan Yanılmaz, açıklamasında vatandaşların bu bayram halk otobüslerinden de ücretsiz yararlanacaklarını duyurdu
Ülke olarak ramazan bayramına ulaşmanın mutluluğunun yaşandığını ifade eden Başkan Yanılmaz, “ Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi şehir olarak bir mukaddes zaman dilimi olan Ramazan ayının huzur ve bereketini hep birlikte paylaştık. Elazığ Belediyesi olarak Ramazan ruhuyla bütünleşen etkinliklerimizi bu yıl Ahmet Aytar Meydanı’nda kurduğumuz İftar ve Etkinlik Çadırında gerçekleştirdik. İftar saatiyle birlikte binlerce hemşehrimiz aynı sofrada, aynı duaya amin dedi. Ardından teravih sonrası düzenlediğimiz programlarda, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve saygın ilahi, ezgi sanatçıları birbirinden güzel dinletileriyle manevi bir iklim oluşturuldu. Bu programlarla Ramazan ayının manevi bereketinden en güzel şekilde faydalandığımız inancındayım. Bu güzel, kutlu zaman diliminin ardından Ramazan bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, hep birlikte nice bayramlara erişmemizi diliyorum.” dedi.
BAYRAM HAZIRLIKLARIMIZ TAMAMLANDI
Ramazan bayramı öncesinde bir dizi çalışmayla şehrin bayrama hazırlandığını ifade eden Başkan Yanılmaz, şunları kaydetti: “Elazığ Belediyesi olarak bayram öncesinde rutin hizmetlerimizin yanı sıra Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından camilerimiz ve türbelerimizde hem kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştirildi, hem de bu mekanlar gül suyu ile kokulandırıldı. Vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak kullanılan çeşmeler, parklar ve otobüs duraklarında buharlı temizlik araçlarımızla hijyen çalışması gerçekleştirildi. Cadde ve sokaklarımızda bayram öncesi kapsamlı temizlik çalışmaları yapıldı.”
BAYRAMDA ULAŞIM HİZMETLERİ ÜCRETSİZ
Vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram yaşamalarına katkı sağlamak amacıyla bayram süresince ulaşım hizmetlerinin ücretsiz olacağını ifade eden Başkan Yanılmaz, şunları kaydetti:
“Kısa bir süre önce hizmete sunduğumuz ELBÜS’lerimiz başta olmak üzere, yine kısa bir süre önce Elazığ Belediyesi Ulaşım AŞ bünyesine alınmış olduğumuz halk otobüslerimiz de bu bayram resmi araçlarımızla birlikte ücretsiz yolcu taşımacılığı hizmeti sunacaklar. Geçen yıllarda olduğu gibi arefe günü de Asri, Harput ve Gülmez mezarlığına otobüslerimiz ücretsiz hizmet sunacaklar.
Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından da şehrin dört bir yanında sivrisinek, sinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi.
Halk sağlığının korunması ve güvenli alışveriş adına Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce şekerleme üretimi ve satışı yapan üretim noktaları başta olmak üzere gıda üretimi ve satışı yapılan fırın, pastane, lokanta, şarküteri, manav vb. işyeri ve imalathaneler yönelik titiz denetimler sürdürüldü. Halkımızın huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmeleri adına zabıta ekiplerimiz 24 saat esaslı çalışmalarını bayram süresince de sürdürecekler.
Mezarlıklar Müdürlüğümüz tarafından bayram öncesi Asri, Harput ve Gülmez mezarlık alanlarında genel temizlik çalışmalarının yanı sıra yol, çeşme bakım-onarım çalışmaları gerçekleştirildi.
Bu yıl da geleneği bozmayarak, Asri, Harput ve Gülmez mezarlığında kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtıyoruz.”
“24 SAAT VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEYİZ”
Bayram süresince Belediye hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için nöbetçi ekiplerin görevlerinin başında olacağını belirten Başkan Yanılmaz, “Vatandaşlarımız bayram süresince taleplerini, Alo 153 Beyaz Masa, 0543 23 23 153 nolu WhatsApp hattı ile ilgili birimlerimize iletebilecekler. Yine su arıza ve kanalizasyon hizmetlerimiz de nöbetçi ekiplerimiz tarafından sürdürülecektir” şeklinde konuştu.

Hizmet Kategorisi Genel Hizmetlerİlgili Müdürlük Özel Kalem Müdürlüğü