BAŞKAN YANILMAZ: “ DÜNYA BU ZÜLME KARŞI SESSİZ KALMASIN”

17 Mayıs 2018 Perşembe 08:04 BAŞKAN YANILMAZ: “ DÜNYA BU ZÜLME KARŞI SESSİZ KALMASIN” Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ABD'nin Tel Aviv'de bulunan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşımasının, tamamen provokatif bir eylem olduğunu ve bütün dünya liderlerinin de tıpkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi bu provokatif eyleme dik ve cesur bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.
“AMAÇ MÜSLÜMAN KANI DÖKMEK”
İsrail ve Amerikanın ramazan ve bayram günlerinde bilinçli bir şekilde Müslüman kanı döktüğünü belirten Başkan Yanılmaz, şu açıklamalarda bulundu:
“İsrail kurulduğu günden beridir Müslümanlar üzerindeki zulmünü sürdürüyor. 14 Mayıs tarihi İsrail’in kuruluş tarihidir. Gün olarak kuruluş günüdür ve Aynı gün Kudüs’te Amerika’nın Kudüs’ü başkent ilanıyla ilgili büyükelçiliğini oraya taşıması tamamıyla provokatif bir eylemdir.  Bu provokatif eyleme dünyada yüreklice ses çıkaran tek ülke Türkiye tek lider de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu açıdan bütün ümmeti aynı yürekliliğe, aynı cesarete ve Müslümanların başında bulunan liderleri de cumhurbaşkanımızın etrafında birleşmeye davet ediyorum. İslam Konferansı Teşkilatı da bu iradeyi gösterecek ve provakatif bir şekilde Müslüman kanı akıtmak isteyenlere gereken hesabı soracaktır. Ramazan ayına bu mahiyetle üzüntülü giriyoruz ve her ramazanda her bayramda maalesef bu tip provokatif eylemlerle Müslümanların gerçek bayramı olmaktan çıkıyor. Bu açıdan cumhurbaşkanımızın duruşu, iradesi ve ortaya koyduğu cesaret ile dünya mazlumlarını zulümden kurtarmak için ortaya koyduğu fiili eylemler bütün dünya tarafından takdire şayan görülmektedir. Temennimiz diğer dünya liderlerinin de aynı cesaret ve duruşu sergilemesidir.

Hizmet Kategorisi Genel Hizmetlerİlgili Müdürlük Özel Kalem Müdürlüğü