12 Mart 2018 Pazartesi 08:53 ‘Kadın Buluşmaları’ Yoğun Katılımla Gerçekleşti Tarihe Damga Vurmuş Anadolu Kadınları Anlatıldı Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin her ay tematik olarak düzenlediği Kadın Buluşmaları yoğun bir katılımla gerçekleşti. TRT Haber televizyon kanalında yayınlanan "Değişen Türkiye" programının yapımcısı yazar Betül Soysal Bozdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hemşehrilerimizle bir araya geldi
Elazığ Belediyesi’nin davetlisi olarak ilimize gelen Bozdoğan, ‘Anadolu Kadınının Tarihe Yön Veren Duruşu’ konulu bir konferans verdi. Kültür Park Mamürat-ül Aziz Salonu’nda gerçekleşen programa Belediye Başkan Yardımcısı Abdülhakim Aydın, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin ve yönetim kurulu üyeleri ile STK temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.
AFRİN'DEKİ MEHMETÇİKLERİMİZ İÇİN HATİM VE DUALAR OKUNDU
Anadolu’nun yurt yapılmasında önemli katkı ve fedakârlıkları olan kadın kahramanlarımızın anlatıldığı program, Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra Afrin'de canı pahasına mücadele eden Mehmetçiklerimiz ve tüm şehitlerimiz için hatimler okunarak dualar edildi.
Askerlerimize manevi destek olmak amacıyla hatim ve dualar okuduklarını belirten Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin, Anadolu'nun bütün kadınlarının güçlü ve merhametli olduğunu vurguladı.
Belediye Başkan Yardımcısı Abdulhakim Aydın ise bayan konukların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ederek, programa katkı sağlayan İl Müftülüğüne, Memur – Sen ve Ulu Çınar Derneği yetkililerine teşekkür etti.   Anadolu Kadınlarının tarihin her döneminde büyük fedakarlıklara sahne olmuş mücadeleler sergilediğini vurgulayarak sözlerine başlayan Betül Soysal Bozdoğan ise adalet ve merhamet kavramları üzerinde durdu.
Elazığ Belediyesi tarafından hizmete sunulan Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi'ni ziyaret ettikten sonra çok duygulandığını ifade eden Bozdoğan, "Hayvana merhamet eden herkese eder. Modern çağda bunun yoksunluğunu çok hissediyoruz fakat Elazığ'da gördüklerim ve hissettiklerim beni çok duygulandırdı. Bir Anadolu şehri olarak gösterdiğiniz sevgi ve merhamet, geçmişten günümüze süzülerek gelen medeniyetimizin hala bu şehirde var olduğunun bir kanıtıdır" dedi.

Haberle İlgili FotoğraflarHizmet Kategorisi Sosyal - Kültürel Hizmetlerİlgili Müdürlük Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüİlgili Etkinlik ANADOLU KADINININ TARİHE YÖN VEREN DURUŞU