Yemen Şehitleri Anıldı

06 Mayıs 2016 Cuma 19:20 Yemen Şehitleri Anıldı Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi, Şehit Aileleri ve Malûl Gaziler Yardımlaşma Derneği ve Manas Yayıncılık ortak organizasyonuyla Yemen şehitleri anısına düzenlenen “Yemen Türküsü” konulu program yoğun bir katılımla gerçekleşti
Anadolu’da acı ve hasret çığlığı olarak Yemen Türküsü ile dile getirilen ve üzerinden bir asrı aşkın bir süre geçmesine rağmen hala yüreklerde buruk bir acı yaşatan Yemen dramının farklı yönleriyle ele alındığı program şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Dernek ve STK temsilcileri, şehit aileleri ile gaziler katıldı.
Prof. Dr. Muhammet Beşir Aşan’ın ‘Harput Kültüründe Yemen’ ve Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün, ‘1. Dünya Savaşı’nda Yemen Cephesi’ konulu sunumlarının ardından Şef Naci Sönmez yönetimindeki Faslı Bahar Türk Müzik Korosu tarafından seslendirilen Yemen türküleri ve ilahilerden oluşan konser büyük beğeni topladı. Program, Mustan Umut Bodur’un yönetmenliğini yaptığı ‘1905 Harput’tan Yemen’e adlı belgeselin sunumunun ardından sona erdi.

Haberle İlgili FotoğraflarHizmet Kategorisi Sosyal - Kültürel Hizmetlerİlgili Müdürlük Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü