Bayat Ekmekler Çöpe Gitmeyecek

12 Kasım 2014 Çarşamba 15:06 Bayat Ekmekler Çöpe Gitmeyecek Elazığ Belediyesi örnek bir çalışmaya daha imza atarak, bayat ekmeklerin çöpe atılmasının önüne geçecek

Elazığ Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü atölyelerinde üretilen “bayat ekmek toplama kutuları” şehrin muhtelif yerlerine yerleştirilecek. Belediye personelleri tarafından toplanan bayat ekmekler, çöp yerine yem fabrikaları ve besi çiftliklerinde kullanılacak.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü atölyesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “bayat ekmek toplama kutuları” hakkında Çevre Koruma Kontrol Müdürü Mustafa Tepe’den bilgiler aldı.

BAŞKAN MÜCAHİT YANILMAZ:“YENİ BİR PROJEYİ DAHA HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Bayat ekmek toplama kutularını şehrin muhtelif noktalarına yerleştirmeye başladıklarını söyleyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ‘İlk etapta 100 adet bayat ekmek toplama kutuları yerleştireceğiz. Talepler doğrultusunda bu sayıyı artıracağız’’ dedi.

Başkan Yanılmaz şöyle konuştu: “Hemşerilerimiz, evde artan bayat ekmeklerini getirip bu kutulara bırakacaklar. Bu kutular iki günde bir kontrol edilerek, bayat ekmekler toplanacak. Bir çeşit köprü görevi üstlenecek olan ekiplerimiz, kullanılacak yerlere teslim edecekler.’’

Amaçlarının öncelikle ekmek israfını önlemek olduğunu ifade eden Başkan Yanılmaz, ‘’Bir dilim ekmeğin israf edilmemesi lazım. Ancak hayatın gerçeği, ne yazık ki evlerimizde bayatlayan ekmeklerimiz oluyor. Bu bayatlayan ekmekleri çöpe atmaktansa, en iyi şekilde değerlendirmenin yolunu arıyoruz. Bu çalışmamız da bunlardan biridir’’ dedi.

Hizmet Kategorisi Çevre ve Sağlık Hizmetleriİlgili Müdürlük Veteriner İşleri Müdürlüğüİlgili Proje Bayat Ekmek Kutusu Projesi