BAŞKAN YANILMAZ: “TERÖRİST DEVLET İSRAİL’İ NEFRETLE KINIYORUZ”

16 Mayıs 2018 Çarşamba 08:15 BAŞKAN YANILMAZ: “TERÖRİST DEVLET İSRAİL’İ NEFRETLE KINIYORUZ” Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ABD'nin Tel Aviv'de bulunan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından vatanlarının işgaline karşın seslerini dünyaya duyurmak isteyen masum halka yönelik katliam başlatmasını kınadı

Filistin’de 100’e yakın şehidimizin olduğunu, bu katliamın nasıl bir vahşet olduğunu açık ortaya koyan sekiz aylık Leyla bebeğin bu saldırılarda can verdiğini ifade eden Başkan Yanılmaz, dünyanın bu katliama karşı sessiz ve sağır olduğunu belirtti.

Başkan Yanılmaz,  açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bu alçakça girişimi gerçekleştiren ABD ve İsrail’i şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bugün Filistin’de, İslam dünyasının kırmızıçizgisi, gözbebeği Kudüs’te asrın vahşeti yaşanıyor.

Gözü dönmüş katiller masum silahsız halkın üzerine mermi yağdırıyor. Müslümanların kutsalı, ilk kıblemiz Kudüs’te masum sivil halkla birlikte insanlık katlediliyor. İnsanlık Kudüs’te can çekişiyor.

Şimdi ABD ve İsrail ortaklığıyla yürütülen insanlık dışı vahşete karşı tüm insanlık adına bir sınav zamanıdır. İslam alemi için en kutlu zaman dilimi olan Ramazan ayına girerken yaşanan bu katliamın hesabı insanlık adına sorulmalıdır. Dünya barışı adına dili, dini, ırkı ne olursa olsun herkesin tek ses olup bu vahşete dur demesi gerekir. Bölgede 1948’den bu yana bir terör devleti kimliği taşıyan İsrail’e karşı artık kınamadan öteye geçilmesi gerekir. Zira yaşanan bu vahşet karşısında herkesin durduğu bugün, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir.

Yaşanan katliamda şehit düşen Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye hükümetiyle, 80 milyon vatandaşıyla Filistinli kardeşlerimizin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir. Ülkemizde Filistinli kardeşlerimizle dayanışma adına 3 gün milli yas ilan edildi. Düzenlenen mitinglerle Filistinli kardeşlerimizin sesini dünyaya duyurmaya çalışıyoruz.

İnsanlığa, vicdana, uluslararası hukuka aldırmaksızın masum halkı katleden bu terörist zihniyet bilmelidir ki Kudüs bizimdir ve bizim kalmaya devam edecektir. Ve bu soykırımı gerçekleştiren terörist devlet İsrail’i bir kez daha nefretle kınıyoruz.”

Hizmet Kategorisi Genel Hizmetlerİlgili Müdürlük Özel Kalem Müdürlüğü