BAŞKAN YANILMAZ: “HAYATI PAYLAŞMAYA ENGEL YOK”

15 Mayıs 2018 Salı 08:22 BAŞKAN YANILMAZ: “HAYATI PAYLAŞMAYA ENGEL YOK” Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 10 – 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı

Başkan Yanılmaz, her engelli vatandaşın doğuştan bir engelle doğmadığını belirterek, kiminin hastalıktan, kiminin terörle mücadele sırasında, kiminin iş veya trafik kazasında, kiminin de başka sebeplerle daha sonradan engelli olabileceğini ifade etti.

Başkan Mücahit Yanılmaz, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Engellilik yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren, duyarlı olmayı gerektiren toplumsal bir olgudur. Sosyal devlet anlayışıyla ülkemizde son yıllarda yaşanan büyük gelişim ve değişim ile beraber engelli vatandaşlarımızın eğitiminden, istihdamına, ayrımcılıkla mücadeleden, erişebilirliklerine ve toplumsal yaşama katılmalarına kadar pek çok alanda geliştirilmesi gereken tedbirler hayata geçirilmiştir. Sosyal belediyecilik alanında önemli adımlar atan Elazığ Belediyesi olarak bizler de engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin devamlı yanlarında olduk. Onlara maddi ve manevi destek olduk. Belediye hizmetlerimizi yürütürken engelli vatandaşlarımızı hep ön planda tutarak onlara pozitif ayrımcılık yapmanın gayreti içinde olduk. Göreve geldiğimiz günden bu yana her alanda olduğu gibi engellilerimizin sorunlarının çözümü konusunda da adeta çağ atladık.

Elazığ’ımızın daha yaşanabilir olması, değerine değer katması için kat ettiğimiz mesafenin en önemli motivasyon kaynağı inancımızdır. Bizler engellileri emanet olarak görür ona göre hizmet ederiz.  Emanete karşı saygımız ve hürmetimiz her zaman en üst seviyededir. Bu duygularla engelli kardeşlerimize yalnız olmadıklarını ifade ediyorum"

Hizmet Kategorisi Sosyal - Kültürel Hizmetlerİlgili Müdürlük Özel Kalem Müdürlüğü