Başkan Yanılmaz Harput’ta İncelemelerde Bulundu

13 Şubat 2018 Salı 08:26 Başkan Yanılmaz Harput’ta İncelemelerde Bulundu Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarihi Harput Mahallesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarına ilişkin bir takım incelemelerde bulundu. Başkan Yanılmaz’a eşi Nebahat Yanılmaz da eşlik etti

Her bir karışında koca bir tarih barındıran Harput’ta devam eden kazı çalışmalarına ilişkin KUDEB Birim Sorumlusu Kadir Atıcı’dan bilgi alan Başkan Yanılmaz, yapılan çalışmaları titizlikle inceledi. İlk olarak Sağir Müftü Konağı’nı inceleyen Başkan Yanılmaz devam eden çalışmaların Mayıs ayı itibarıyla tamamlanacağını ve Sağir Müftü Konağının kullanılabilecek duruma getirileceğini söyledi.

Daha sonra Mart 2018 de restorasyonu başlayacak Çahpur Çeşmesi, Dabakhane Mescidi ve Osmanlı Evi’ni inceleyen Başkan Yanılmaz sekiz ayrı noktada proje çalışmalarının bittiğini ve İstanbul Üniversitesi ile birlikte sokak sağlamlaştırma işlemlerine başlanacağını söyledi.

Harput’u eski misyonuna kavuşturacaklarını belirten Başkan Yanılmaz, başlatılan restorasyon çalışmalarıyla birlikte Harput’taki tarihi dokunun tekrar gün yüzüne çıkarılacağını kaydetti.

Haberle İlgili FotoğraflarHizmet Kategorisi Genel Hizmetlerİlgili Müdürlük İmar ve Şehircilik Müdürlüğü