24 GENÇ İŞ SAHİBİ OLDU

16 Ekim 2018 Salı 12:21 24 GENÇ İŞ SAHİBİ OLDU Elazığ Belediyesi, lojistik sektörünün hızla ilerlediği günümüz Türkiye’sinde, iş hayatına daha profesyonel personellerin kazandırılması, faaliyetlerin daha kaliteli ve sistematik bir şekilde ilerletilmesi ve çağı yakalayabilen donanımlı gençlerin yetiştirilmesi amacıyla başlattığı ‘Elazığ Belediyesi Lojistik Eğitim Merkezi’ projesi kapsamında eğitimlerini tamamladı.

Proje dâhilinde eğitim alan 24 kursiyer sertifikalarını aldılar.  Kültür Park’ta gerçekleştirilen sertifika programına Elazığ Vali Yardımcısı Uhut Emre Koyuncu, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa, Elazığ Valiliği SODES Müdürü Ramazan Polat, Horoz Lojistik Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Yönetmeni Cahit Turan, Proje Koordinatörü Hülya Girgin ve kursiyerler katıldı. Törende konuşan Proje Koordinatörü Hülya Girgin eğitimler kapsamında 24 kursiyerin Ocak ayından Haziran ayına kadar milli eğitim modüllerine uygun olarak, genel ve mesleki eğitimler aldığını ve eğitimlerin ardından staj faaliyetleriyle birlikte tecrübe edinerek projeyi başarı ile tamamladıklarını kaydetti. Horoz Lojistik Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Yönetmeni Cahit Turan ise “Kursiyerler eğitim sürecine büyük bir istekle katılım gösterdiler. Kendilerine sağlanan imkânı çok doğru değerlendirdiler” dedi. Elazığ Valiliği SODES Müdürü Ramazan Polat da “Projenin gerçekleşmesi için çaba sarf eden bütün kurumlara teşekkür ederek, “Kursiyerlerimizin yolu açık olsun” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, emek vererek almaya hak kazandıkları sertifikaların, iş hayatında kendilerine ve çalıştıkları kuruma önemli bir başarı getireceğini ifade etti. KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa da verilen eğitimlerle gençlerin iş, ilimiz ve ülkemizin de kalifiyeli eleman kazandığını kaydetti.

BAŞKAN YANILMAZ: “İLK ADIMI BELEDİYE OLARAK BİZ ATTIK”

Elazığ’da ve ülkenin birçok yerinde lojistik sektörüyle ilgili iş hayatına rahatlıkla atılabilecek donanıma sahip gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Yanılmaz, ilimizde lojistik sektörüne yönelik ilk adımı belediye olarak kendilerinin attığını kaydetti. Eğitim imkânı sunulan kursiyerlerin yeni kurulan veya var olan firmalarda çalışarak yüksek performans göstereceklerine inandığını kaydeden Başkan Yanılmaz, “Bizler ne iş olsa yaparım diyen bir gençlik değil, eğitimini aldığı ve başarılı olduğu alanda ilerleyen gençlerin yetişmesini istiyoruz” dedi.

VALİ YARDIMCISI KOYUNCU: “EKONOMİYE KATKI SUNACAĞINIZA İNANIYORUZ”

Vali Yardımcısı Uhut Emre Koyuncu, “lojistikte aldığınız eğitimler ecdadımızın bizlere bıraktığı payeye bir anahtar vesiledir. Esnaflarımızın, ‘harekette bereket vardır’ diye güzel bir sözü vardır. Lojistikte özünde hareket işidir. Bu eğitimler sizlere inşallah yeni hayatınızda can suyu olur. Ekonomimize önemli katkılar sunacağınıza inanıyoruz. Tekrar hayırlı olsun” dedi.

Haberle İlgili FotoğraflarHizmet Kategorisi Eğitim Hizmetleriİlgili Müdürlük Özel Kalem Müdürlüğüİlgili Proje Lojistik Eğitim Merkezi Projesi