Yeni Bulvar Hizmet Vermeye Başladı

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmazın yerel seçimler öncesi açılacağı müjdesini verdiği Fırat Üniversitesi içerisinden geçen bulvar pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başladı

20.08.2014 17:08
Yazı Boyutu: 11 15 20 24
Yaklaşık 1500 metre uzunluğunda olan bulvarda çalışmalar 1,5 ay öncesinden tamamlanırken, üniversite güvenlik tedbirlerinin alınmasıyla beraber bulvar vatandaşların kullanımına açıldı. Çift gidiş, çift geliş yönlü olarak sürücülerin Çayda Çıra Mahallesi ve Keban Yoluna daha kısa ve zamandan kazanarak trafiğe takılmadan çıkmalarına olanak sağlayan bulvarda hatırlanacağı üzere son kontrolleri, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz bizzat yapmış ve yeni bulvarın hayırlı olmasını dilemişti.
Özellikle şehrin yeni yerleşim yerlerinden olan Çayda Çıra Mahallesi sakinleri bu bulvarı kullanarak Zübeyde Hanım Caddesi’ne daha rahat bir şekilde ulaşırken, Çayda Çıra Kavşağında da yoğunluğun azalması bekleniyor. Sürücülerin olumsuz bir durumla karşılaşmaması adına bulvar üzerinde Elazığ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından da bir dizi çalışma yürütülüyor. Bordür taşları trafik kurallarına uygun bir şekilde sürücülerin dikkatini çekecek bir şekilde boyanırken, yine ekipler kırmızı ışık ve sinyalizasyon sisteminin yanı sıra, trafik levhalarıyla da sürücüleri bilgilendiriyorlar.
Bulvar üzerinde ki yol şerit çizgileri de yine Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılırken, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler de bir yandan bulvarın üniversite tarafında kalan kısmına güvenlik tel örgüsünü çekmeye devam ediyorlar. Önümüzdeki günlerde bulvar üzerinde aydınlatma işlemi içinde ihale çalışmalarının başladığı öğrenildi.
974 defa okundu.

Ad-Soyad:     Eposta:
          28 Ağustos 2015 - 10:24

Tüm Anketler

Belediyemizin Bosna Hersek Bulvarı'nda Planladığı Peyzaj Düzenlemesini Uygun Buluyormusunuz? Lütfen Öncelikle Projeyi İzlemek İçin Linki Tıklayınız...

28-08-2015 10:24

USD          2.9145